Успешно изграждан е STEM център в училище

През март 2022 приключи работата ни по изграждане на STEM център в VI ОУ “Св. П. Хилендарски“ гр.Кюстендил.
Проектът постигна своята цел- изграждането на “Център за млади изследователи“ като физическата среда, обезпечена с иновативна техника от последно поколение. Физическата среда е преобразена по начин, който осигурява емоционалното и душевното благосъстояние на пребиваващите в нея учители и ученици.
Концепцията за функционалното разпределение, аранжировка и оформление е разработена в сътрудничество с "Архитектурно студио Коларов" ЕООД гр. Кюстендил, с управител арх. Владислав Коларов.
STEM центъра, включва различни режими на учене - „Изследване“, „Създаване“, „Презентиране“, „Взаимодействие“, „Обмен“, „Развитие“.
Обединихме кабинетите по биология, химия и физика, както и прилежащото пространство в коридора на третия етаж в няколко учебни пространства, разчупвайки „традиционния модел“ на преподаване:
• Виртуална лаборатория софтуерно и хардуерно оборудване с технологии от последно поколение базирани на виртуалната и добавена реалност, позволявайки на учениците да правят редица научни опити и експерименти без риск за тяхното здраве.
• Учебен кабинет за креативност и иновации или Makerspace пространство, в който по-творчески настроените ни възпитаници ще могат да ползват разположените 3D принтери благодарение на, които те ще могат да материализират създадените от тях изделия, прототипи и др.
• Практическа лаборатория по роботика, програмиране и електроника, в която възпитаниците ни ще имат възможността да се запознаят с основните програмни езици и кодирането и в последствие да изградят роботизирани прототипи, които ще оперират на базата на написаният от тях код.
Екипът на Фондация „Бъди креативен” бяха първите, които влязоха в кабинетите и проведоха семинар на тема „Дигитално обучение“ с четвъртокласниците.

 

 

 

stem-centar-
stem-centar-
stem-centar-
stem-centar-
stem-centar-
stem-centar-
stem-centar-

Image

България

2503, гр. Кюстендил
ул. "Ефрем Каранов" №33

Допълнителни адреси:

  • 2503, гр. Кюстендил, ул. „София“ 6;
  • 2501, гр. Кюстендил, ул. „Кокиче“ 7.

 
Image